طراحی فضای سبز

طراحی فضای سبز کاری بیش از چیدمان گیاهان است. این کار نوعی هنر است که در آن طبیعت، معماری و خلاقیت انسان با هم تلاقی می کنند. منظره ای که به خوبی طراحی شده است، فضای بیرونی را به پناهگاه زیبایی و آرامش تبدیل می کند. این کار شامل چیدمان متفکرانه عناصر مختلف برای دستیابی به هماهنگی و تعادل است. فضای سبز برای رفاه جسمی، روانی و عاطفی ساکنان شهر ضروری است.

مطالعات علمی به طور مداوم نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز استرس را کاهش می دهد، عملکرد انسان را بهبود می بخشد و حس اجتماعی را تقویت می کند. در شلوغی زندگی شهری، نمی توان اهمیت فضای سبز را نادیده گرفت. با ادامه رشد و تکامل شهرها، نیاز به فضاهای سبز با طراحی خوب و مدبرانه به طور فزاینده ای حیاتی است. طراحی فضای سبز ابعاد گوناگونی دارد از طراحی پارک ها، میدان های شهر گرفته تا فضاهای شخصی مثل حیاط، ویلا و باغ تمام این فضاها نیاز به طراحی متناسب با کاربردشان دارند.

 

مشاوره رایگان

نمونه کارهای پردیس سبز نادی

طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز ایران مال
طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز حیاط ویلا
پروژه های انجام شده

طراحی فضای سبز چیست

فضای سبز به مناطقی از زمین اطلاق می شود که پوشیده از پوشش گیاهی است، مانند پارک ها، باغ ها، جنگل ها و سایر فضاهای باز با عناصر طبیعی. این فضا ها با وجود چمن، درختان، گیاهان و سایر اشکال سبز مشخص می شوند. فضا های سبز نقش مهمی در برنامه ریزی شهری و حفاظت از محیط زیست دارند و مزایای مختلفی را برای جوامع و اکوسیستم ها فراهم می کنند.

انواع فضای سبز

طراحی فضای سبز عمومی

این نوع طراحی بیش تر برای فضاهای عمومی شهر مثل پارک ها، میدان های شهر و خیابان و پیاده رو ها در سطح شهر انجام می شود. در این طراحی از گیاهان مقاوم و بومی هر منطقه استفاده می شود. از جمله اصلی ترین المان های این نوع طراحی فضای سبز می توان به انواع درخت ها، شمشاد، نیمکت، زمین بازی، آبخوری و… اشاره کرد.

طراحی فضای سبز نیمه عمومی

این نوع طراحی فضای سبز بیشتر برای بیمارستان ها، ادارات، موزه ها، کاخ ها و شرکت ها مناسب می باشد. در این طراحی ها نظرات کارفا اهمیت زیادی داشته و استفاده از گیاهانی که به مراقبت سختی نیاز ندارند توصیه می شود. همچنین برای آبیاری گیاهان بهتر است از سیستم های آبیاری قطره ای و یا آب یاری سنتی استفاده کرد.

طراحی فضای سبز خصوصی

این نوع طراحی ها که به صورت شخصی برای باغ ها، حیاط ها و ویلاها انجام می شود. این نوع طراحی با توجه به متراژ محیط و نوع خاص طراحی امکان شخصی سازی وجود دارد و می توان از انواع گل و گیاهان با توجه به نظر کارفرما و یا پیشنهاد متخصصان ما قابل انجام است. در این نوع طراحی ها استفاده از انواع المان ها برای استفاده بهتر از فضای سبز محیا است.

درخواست پروژه طراحی فضای سبز

جهت درخواست پروژه و مشاوره رایگان می توانید با ما تماس حاصل نمایید.

تماس با ما

اصول طراحی فضای سبز

همانطور که می دانید هر فعالیتی اگر طبق اصول و چارچوب مشخصی انجام نشود قطعا نتیجه ی دلخواهی نخواهد داشت. طراحی فضای سبز نیز از این قاعده مستثنی نبوده و رعایت اصول آن برای ایجاد فضای سبزی خاص و زیبا اهمیت بسیاری دارد. از جمله مهمترین اصول طراحی فضای سبز که باید به آن ها توجه شود در ذیل آورده شده است:

تعادل

برخی از طراحی های فضای سبز به گونه ای هستند که اگر آن ها را به دو قسمت تقسیم نمایید هر دو طرف شبیه به یکدیگر می باشند. و در گروهی دیگر از طراحی فضای سبز این نکته رعایت نشده است در واقع تعادل به معنای تقارن یا عدم تقارن در طراحی می باشد.

هارمونی

یکپارچگی هر جزء از فضای سبز با دیگر اجزای این فضا به معنای هارمونی است. لازم است در طراحی فضای سبز هارمونی را بر طبق یک اصول و چارچوب مشخص رعایت نمایید.

کنتراست

یکی دیگر از اصول مهم طراحی فضای سبز کنتراست می باشد. در واقع کنتراست یا برجسته سازی عناصر در یک تصویر از جمله نکاتی است که طراحی فضای سبز را منحصر به فرد خواهد کرد. بعنوان مثال برجسته کردن یک آبشار یا آبنما در طراحی فضای سبز باغچه به معنای کنتراست می باشد.

رنگ ها

برخی از افراد بر این باور هستند که در طراحی فضای سبز تنها باید به طیف رنگ های سبز توجه شود. اما لازم است این را بدانید که به کار بردن رنگ اهمیت زیادی دارد. توجه داشته باشید که در طراحی فضای سبز رنگ های گرم و سرد را به صورت متعادل به کار ببرید.

پلان طراحی فضای سبز

توجه داشته باشید که یکی از اقدامات مهم برای اجرای فضای سبز، طراحی پلان می باشد. در حقیقت بعد از اندازه گیری محوطه ی فضای سبز باید محل دقیق مسیرهای پیاده روی، چمن ها، باغچه، جزئیات کاشت گل و گیاه، نورپردازی ها و تمامی تجهیزات در پلان طراحی فضای سبز مشخص شود.

طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز
کاتالوگ طراحی فضای سبز

طراحی فضای سبز ویلا

فضای سبز ویلا به فضای بیرونی یا چشم انداز اطراف یک ویلا یا یک اقامتگاه مجلل اشاره دارد. ویلاها اغلب با زمین های بزرگ مشخص می شوند و فضای سبز اطراف آنها برای تکمیل جنبه های زیبایی و کاربردی ملک طراحی می شوند. اگر دوست دارید تا فضای ویلایی متفاوت و خاصی داشته باشید فراموش نکنید که فضای سبز داخل ویلا ارزش و زیبایی فوق العاده ای به ملک شما اضافه خواهد کرد. برای گرفتن مشاوره و درخواست طراحیه اولیه با شماره زیر تماس بگیرید.

اجرای فضای سبز در ویلاها یکی از مهمترین بخش های ساخت ویلا می باشد. برای طراحی و اجرای فضای سبز ویلا نیز باید به شرایط آب و هوایی توجه کرده و طبق اصول خاصی پیش بروید. از جمله مراحل اصلی طراحی فضای سبز ویلا مدرن در ذیل آورده شده است:

انتخاب خاک

خاک مناسب برای رشد گیاه از جمله اصلی ترین عامل به جهت داشتن فضای سبزی بی نظیر در ویلا می باشد. انتخاب خاک ارگانیک (آلی) یا غیر ارگانیک (غیرآلی). همانطور که می دانید خاک های آلی شامل موجودات میکروسکوپی زنده ای هستند و خاک های غیرارگانیک نیز شامل کمپوست و کود گیاهی می باشند.

سعی کنید خاکی با وزن متوسط انتخاب کنید، چرا که این خاک ها آب را بهتر نگه می دارند. خاک های سبک خیلی زود خشک شده و خاک های سنگین نیز به شدت خیس شده و گیاه را نابود خواهند کرد.

انتخاب گل و گیاه

برای محوطه سازی ویلا بهتر است از گیاهان ذیل استفاده نمایید:

  • درختان سریع الرشد: درخت سرو نقره ای، زیتون، اقاقیا، چنار و درخت توت آمریکایی.
  • درختان میوه: درختان گیلاس، آلو، آلبالو و انار.
  • درختان معطر: مگنولیا، اقاقیا، سروناز و برگ بو.
فضای سبز ویلا
طراحی فضای سبز حیاط ویلا
طراحی فضای سبز

طراحی فضای سبز باغ

اگر قصد دارید برای محوطه سازی باغ اقدام کنید باید به عناصر ذیل توجه داشته باشید:

  • آلاچیق
  • چمنزار
  • مسیرها
  • نورپردازی
  • دیوار و مرزها
  • بهره گیری از المان آب
  • انتخاب پوشش گیاهی

برای طراحی فضای سبز کوچک لازم است به نکات ذیل توجه داشته باشید:

استفاده از فضاهای عمودی: می توانید گل و گیاهان و یا گلدان ها را به صورت عمودی بر روی نرده ها یا دیوارها آویزان نمایید.

استفاده از مبلمان کوچک: بهتر است در صورت نداشتن فضای کافی از نیمکت های بدون پشتی با پایه های باریک در کنار دیوارها استفاده نمایید.

طراحی پلکانی یا جعبه ای، استفاده از فرم و اشکال هندسی از دیگر نکاتی است که می توانید برای طراحی فضای سبز کوچک از آن ها بهره ببرید.

طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز

طراحی فضای سبز باغچه

قطعا تمامی افرادی که صاحب منزل حیاط دار هستند به طراحی فضای سبز باغچه ی خود اهمیت می دهند. می توانید با رعایت اصول و به کار بردن ایده های جذاب یک طراحی منحصر به فرد برای فضای سبز باغچه داشته باشید. نکات ذیل به شما در یک طراحی منحصر به فرد کمک خواهد کرد.

طراحی باغچه منحنی

یکی از اشکال و فرم های جذاب برای طراحی فضای سبز باغچه فرم منحنی است. می توانید مسیر رفت و آمد بین باغچه را به صورت منحنی طراحی نمایید.

طراحی باغچه با اشکال مختلف هندسی

شکل مستطیل از جمله رایج ترین اشکال طراحی فضای سبز است. شما می توانید برای طراحی منحصر به فرد از اشکال هندسی مختلف بهره بگیرید. استفاده از گیاهان بالا رونده، گل و گیاهان پرپشت انتخاب بسیار خوب برای محوطه سازی باغچه می باشد.

کف سازی باغچه

بهتر است برای کف حیاط خود و اطراف باغچه از کفپوش هایی که به شکل تخته سنگ های بزرگ هستند استفاده نمایید. می توانید اطراف باغچه را نیز با سنگ ریزه پر کنید.

طراحی فضایی برای رفت و آمد

برای طراحی باغچه به خصوص باغچه های بزرگ حتما فضایی را به جهت رفت و آمد از میان گل و گیاهان در نظر بگیرید، این مسیر را می توانید با انواع کفپوش ها ایجاد کنید.

گل و گیاهان

از گل و گیاهان متناسب با شرایط آب و هوایی و اقلیم منطقه استفاده نمایید. می توانید از گل و گیاهانی نظیر گل صد تومانی، اسطوخودوس، آستر، کوکب، سرخارگل، زنبق برای باغچه ی خود استفاده کنید. همچنین می توانید انواع گیاهان با خواص دارویی و درمانی را نیز در طراحی فضای سبز باغچه به کار ببرید.

جهت اطلاع از قیمت طراحی فضای سبز با ما در تماس باشید

تماس با ما

طراحی فضای سبز شهری

طراحی فضای سبز شهری قسمتی از فضای باز شهری می باشد. طراحی فضای سبز شهری کاری کاملا تخصصی بوده و باید با برنامه ریزی و مدیریت صحیح به انجام برسد، شخصی که قصد محوطه سازی را دارد باید با انواع فضاهای شهری، گل و گیاهان، قوانین و مقررات مربوطه آشنایی کامل داشته باشد.

مراحل طراحی فضای سبز شامل بازدید از محیط، ترسیم، تصویر منظره، طراحی با دست و نرم افزارهای مخصوص می باشد، لازم است برای طراحی فضای سبز شهری به نوع خاک، شرایط آب و هوایی، شیب زمین، میزان بارش و رطوبت توجه شود. علاوه بر این گیاهانی که برای کاشت در نظر گرفته می شوند باید با موقعیت و اقلیم آب و هوایی آن منطقه سازگاری داشته باشند.

از جمله نکات مهم در فضای سبز شهری کارکرد زیست محیطی آن است. فضای سبز شهری علاوه بر زیبایی سطح شهر باعث بهبود کیفیت زندگی شهری و بهبود آب و هوا نیز خواهد شد.

انواع آبیاری فضای سبز شهری شامل روش بارانی، نشتی، غرقابی و قطره ای می باشد. از جمله اصلی ترین المان های فضای سبز شهری می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

وسایل بازی

وسایل بازی تنوع زیادی داشته و باید متناسب با طبقات سنی مختلف تعبیه شود.

زمین بازی

معمولا در طراحی فضای سبز شهری از قبیل پارک، باید زمین بازی والیبال، تنیس، بسکتبال، بدمینتون طراحی شود.

مجسمه ها و آبنما

نصب مجسمه ی مشاهیر، اساطیر، شخصیت های تاریخی و کتیبه ها از دیگر نکات مهم در طراحی فضای سبز شهری است.

کاشت گل و گیاه

کاشت انواع درخت، درختچه و پیچ های زینتی نیز باید در ایجاد فضای سبز شهری انجام شود.

طراحی فضای سبز کارخانه

به دلیل اینکه کارخانه ها اصلی ترین مراکز تولید گازهای سمی و آلاینده های خطرناک هستند طراحی فضای سبز کارخانه اهمیت بسیار زیادی دارد. در حقیقت کارخانه ها و مراکز صنعتی ملزم به اختصاص 10 درصد از فضای باز مجموعه به طراحی و ایجاد فضای سبز می باشند.

درختان مناسب برای طراحی فضای سبز کارخانه

گیاهان باید با توجه به بودجه، شرایط کارخانه، هزینه نگهداری و آب و هوای اقلیم انتخاب شوند. می توانید از گیاهانی همچون چنار، پروانه، افرای چناری، اقاقیا، نارون، انواع بید، درخت بلوط به جهت طراحی فضای سبز کارخانه بهره ببرید.

توجه داشته باشید که مسیرهای تردد و ورودی های اصلی از جمله مهترین بخش هایی هستند که باید در طراحی فضای سبز مورد توجه قرار بگیرند. بهتر است اطراف کارخانه را با نهال درختان و بیرونی ترین ردیف را با گیاهان بلند قامتی مانند صنوبر پوشش دهید. همچنین ردیف میانی را می توانید به درختان کوتاه قد با برگ های پهن همانند زبان گنجشک، اقاقیا، افرا و نارون اختصاص دهید.

طراحی فضای سبز بیمارستان

طراحی فضای سبز بیمارستان علاوه بر زیبایی باعث بهبود شرایط روحی بیماران نیز می شود. در واقع وجود گل و گیاهان و فضای سبز باعث کاهش اضطراب، افزایش انرژی مثبت در بیماران خواهد شد.

ورودی بیمارستان

بهتر است یک ورودی با گل های شاد و رنگارنگ و گیاهان زینتی ایجاد کنید. استقبال از بیماران به این روش بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

مسیرسازی بیمارستان

مسیرها در محوطه سازی بیمارستان باید به حد کافی گسترده باشند تا افراد پیاده یا با صندلی های چرخ دار بتوانند به آسانی تردد داشته باشند. توجه داشته باشید که این مسیرها باید کاملا صاف در نظر گرفته شوند.

آبنما در بیمارستان

تاثیر آب را نباید در محوطه سازی نادیده بگیرید، وجود یک آبنما یا آبشار کوچک در باغ یا حیاط بیمارستان باعث ایجاد حس آرامش خواهد شد.

نورپردازی بیمارستان

المان دیگری که در محوطه سازی بیمارستان باید به آن توجه شود نورپردازی می باشد. نورپردازی و روشنایی خوب به جهت افزایش امنیت شبانه روزی بیمارستان اهمیت زیادی داشته و محوطه را زیباتر خواهد کرد.

گیاهان در محوطه سازی بیمارستان

توجه داشته باشید که برای ایجاد فضای سبز در بیمارستان از کاشتن گل و گیاهانی که گردافشانی بالایی داشته و آلرژی زا می باشند خودداری نمایید. این گیاهان برای بیمارستان اصلا مناسب نخواهند بود. علاوه بر این کاشت گیاهانی که نیاز به کود حیوانی دارند به دلیل تجمع حشرات پیشنهاد نمی شود. برای بیمارستان هایی که بیماران اعصاب و روان در آنجا نگهداری می شوند استفاده از گیاهان رنگی و دارای بافتی خشن مناسب نیستند.

طراحی فضای سبز اداری

یکی از مهمترین بخش ها در محوطه سازی ادارات طراحی روف گاردن، تراس گاردن و فضای سبز می باشد. در واقع محوطه سازی در ادارات باعث رفع خستگی و بالا رفتن تمرکز کارمندان می شود. از جمله نکاتی که باید در محوطه سازی ادارات به آن توجه شود انتخاب مناسب المان هایی نظیر نیمکت و صندلی به جهت استراحت و انتظار ارباب رجوع می باشد. توجه داشته باشید به دلیل تعطیلی ساختمان های اداری بعد از غروب آفتاب محوطه سازی این ساختمان ها نیازی به نورپردازی نخواهد داشت.

برای طراحی فضای سبز ادارات بهتر است از گیاهانی با ارتفاع بسیار زیاد به جهت محصور کردن فضاهای خصوصی، گیاهان تا ارتفاع متوسط به جهت تقسیم و جداسازی فضاها استفاده شود.

توجه داشته باشید که انتخاب گل و گیاهان طبیعی باعث بهبود کیفیت هوا خواهد شد. استفاده از فلاورباکس ها نیز گزینه ی مناسبی برای کاشت و پرورش گیاهان در ادارات می باشد. از دیگر عناصری که در طراحی فضای سبز اداری مهم است گرین وال یا دیوار سبز است. می توانید گرین وال را در بخش های مختلف ساختمان اداری اجرا کنید.

فضای سبز هتل

هتل ها فضاهای خاص و متفاوتی هستند و داشتن فضاهای سبز بسیار در اطراف آن ها باعث آرامش و احساس بهتر برای مسافران آن ها است. به همین دلیل داشتن باغ‌ های سرسبز، چمن ‌زارهای پرجنب ‌و جوش، و محوطه‌ هایی منظره‌ سازی ‌شده به فضایی آرام کمک می‌ کنند و بازدیدکنندگان را به آرامش و ارتباط با طبیعت دعوت می‌ کنند. تعهد هتل به پایداری در مراقبت دقیق از فضای سبز، ترکیب گیاهان بومی و شیوه های سازگار با محیط زیست برای ایجاد یک محیط هماهنگ مشهود است. چه مهمانان در مسیرهای پر پیچ و خم قدم بزنند، یا صرفاً در زیبایی طبیعی غوطه ور شوند، فضای سبز هتل نه تنها جذابیت کلی زیبایی شناختی را افزایش می دهد، بلکه حس رفاه و آرامش را نیز تقویت می کند.

برای طراحی فضای سبز ادارات بهتر است از گیاهانی با ارتفاع بسیار زیاد به جهت محصور کردن فضاهای خصوصی، گیاهان تا ارتفاع متوسط به جهت تقسیم و جداسازی فضاها استفاده شود.

توجه داشته باشید که انتخاب گل و گیاهان طبیعی باعث بهبود کیفیت هوا خواهد شد. استفاده از فلاورباکس ها نیز گزینه ی مناسبی برای کاشت و پرورش گیاهان در ادارات می باشد. از دیگر عناصری که در طراحی فضای سبز اداری مهم است گرین وال یا دیوار سبز است. می توانید گرین وال را در بخش های مختلف ساختمان اداری اجرا کنید.

فضای سبز مدرسه

فضاهای سبز مدارس نقشی محوری در ایجاد یک محیط آموزشی مساعد و کمک به رفاه کلی دانش آموزان ایفا می کند. یکی از دلایل کلیدی طراحی فضای سبز در محوطه مدرسه تاثیر مثبت آن بر سلامت روان است. دسترسی به طبیعت با کاهش سطح استرس، بهبود تمرکز و افزایش عملکرد شناختی مرتبط است که همگی برای یادگیری موثر ضروری هستند. علاوه بر این، فضاهای سبز فرصت هایی برای فعالیت بدنی، ترویج سبک زندگی سالم و کمک به مبارزه با عادات کم تحرک فراهم می کند. فراتر از مزایای آموزشی، این مناطق به عنوان استراحتگاه های آرام عمل می کنند و فضایی آرام را برای آرامش و تعامل اجتماعی به دانش آموزان ارائه می دهند. علاوه بر این، گنجاندن فضای سبز در محیط های مدرسه، حس آگاهی و مسئولیت زیست محیطی را در بین دانش آموزان القا می کند، ارتباط با طبیعت را تقویت می کند و شیوه های پایدار را ترویج می کند.

برای طراحی فضای سبز ادارات بهتر است از گیاهانی با ارتفاع بسیار زیاد به جهت محصور کردن فضاهای خصوصی، گیاهان تا ارتفاع متوسط به جهت تقسیم و جداسازی فضاها استفاده شود.

توجه داشته باشید که انتخاب گل و گیاهان طبیعی باعث بهبود کیفیت هوا خواهد شد. استفاده از فلاورباکس ها نیز گزینه ی مناسبی برای کاشت و پرورش گیاهان در ادارات می باشد. از دیگر عناصری که در طراحی فضای سبز اداری مهم است گرین وال یا دیوار سبز است. می توانید گرین وال را در بخش های مختلف ساختمان اداری اجرا کنید.

فضای سبز بالکن

ایجاد فضای سبز در بالکن باعث سرزندگی و بهبود کیفیت زندگی افراد خانه می شود. از آنجایی که ساکنان شهر به دنبال برقراری ارتباط مجدد با فضای سبز هستند، بالکن ها به عنوان یک بوم ایده آل برای معرفی فضای سبز سرسبز و زندگی گیاهی پر جنب و جوش عمل می کنند. سبزی بالکن چه با درختان انگور آبشاری، گیاهان گلدانی، دیوار سبز و یا گیاهان معلق تزئین شده باشد، نه تنها جذابیت زیبایی فضا را افزایش می دهد، بلکه به یک سبک زندگی سالم تر و پایدارتر کمک می کند.

وجود گیاهان در بالکن می تواند هوای تازه را چه به صورت استعاری و چه به معنای واقعی کلمه فراهم کند، زیرا آنها آلاینده ها را فیلتر کرده و اکسیژن تولید می کنند. فراتر از مزایای زیست محیطی، فضای سبز بالکن یک خلوتگاه آرام ایجاد می کند و باعث فاصله گرفتن از شلوغی زندگی شهری می شود. علاقه مندان به باغبانی از فرصتی برای پرورش انواع گیاهان و گل ها در فضاهای محدود لذت می برند و بالکن ها را به پناهگاه های شخصی تبدیل می کنند که زیبایی طبیعت را با امکانات زندگی مدرن ترکیب می کند.

برای طراحی فضای سبز ادارات بهتر است از گیاهانی با ارتفاع بسیار زیاد به جهت محصور کردن فضاهای خصوصی، گیاهان تا ارتفاع متوسط به جهت تقسیم و جداسازی فضاها استفاده شود.

توجه داشته باشید که انتخاب گل و گیاهان طبیعی باعث بهبود کیفیت هوا خواهد شد. استفاده از فلاورباکس ها نیز گزینه ی مناسبی برای کاشت و پرورش گیاهان در ادارات می باشد. از دیگر عناصری که در طراحی فضای سبز اداری مهم است گرین وال یا دیوار سبز است. می توانید گرین وال را در بخش های مختلف ساختمان اداری اجرا کنید.

مراقبت و نگهداری از فضای سبز

مراقبت و نگهداری فضای سبز موضوع مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید. این مساله جنبه های متفاوتی دارد که باید در نظر بگیرید. پردیس سبز نادی این اطمینان را به شما می دهد که از فضای سبز شما به شکل حرفه ای مراقبت کند. این مراقبت شامل موارد زیر است:

  • طراحی و چیدمان
  • مدیریت آبیاری
  • مراقبت کامل از چمن
  • شن کشی مناسب
  • کشت خاک
  • کود دهی ارگانیک باغ
  • کنترل آفات و علف های هرز
  • اصلاح و هرس درختان

از کدام خدمات حرفه ای فضای سبز باید استفاده کنید؟

خدمات حرفه ای فضای سبز می تواند ظاهر باغ شما را تغییر دهد. بهترین چیز این است که هر مقداری که به ملک خود اضافه کنید، ارزش ملک را افزایش می دهد. اگر تصمیم دارید از خدمات حرفه ای طراحی فضای سبز بهره مند شوید، ابتدا باید با یک تیم متخصص مشورت کنید.

تاثیر فضای سبز شهری بر انسان

فضای سبز برای سلامتی ضروری است اما در بسیاری از شهرها به اندازه کافی این فضا را نداریم یا این فضا در مکان نا مناسبی قرار دارد. همه ما از قدم زدن در پارک، خیابانی پر از درختان یا منظره درختان از پنجره خود لذت می بریم، اما برای ما که شهرنشین هستیم، ممکن است آنطور که باید این حس را تجربه نکنیم.

بر اساس تحقیقی که سایت isglobal.org منتشر کرده است. بیش از 1000 شهر در 31 کشور اروپایی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند و دریافتند که اگر این شهرها به توصیه های سازمان بهداشت جهانی(WHO) در مورد نزدیکی محل سکونت به فضای سبز دست یابند، می توان از 43000 مرگ زودرس در سال جلوگیری کرد.

طراحی فضای سبز با تعداد زیادی از مزایای سلامتی از جمله کاهش مرگ و میر زودرس ، امید به زندگی بیشتر، کاهش مشکلات سلامت روان، کاهش بیماری های قلبی عروقی، عملکرد شناختی بهتر در کودکان و سالمندان و نوزادان سالم تر همراه است. همچنین به کاهش آلودگی هوا، سطوح گرما و صدا کمک می کند و فرصت هایی را برای ورزش بدنی و تعامل اجتماعی فراهم می کند.

هدف ایجاد فضای سبز

هدف از ایجاد فضاهای سبز عوامل مختلفی مثل اهداف اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی را شامل می شود. هدف کلی تر می تواند ارتقای رفاه کلی جوامع و سلامت کره زمین است. فرقی نمی کند هدف شما ایجاد یک فضای سبز شخصی و یا فضای سبز شهری و عمومی باشد. مجموعه پردیس سبز نادی آماده است تا شما را در داشتن فضای سبز اختصاصی خود همراهی کند. برخی از اهداف کلیدی مرتبط با ایجاد فضای سبز عبارتند از:

ارتقای سلامت عمومی: فضاهای سبز فرصت هایی را برای فعالیت بدنی، تفریح و آرامش فراهم می کند. دسترسی به طبیعت با بهبود سلامت روان، کاهش استرس و رفاه کلی مرتبط است. ایجاد فضاهای سبز در مناطق شهری به رفع چالش های بهداشت عمومی مرتبط با سبک زندگی بی تحرک و اختلالات مرتبط با استرس کمک می کند.

حفاظت از محیط زیست: فضاهای سبز با حفظ و تقویت تنوع زیستی، حمایت از اکوسیستم ها و ترویج فرآیندهای طبیعی مانند تصفیه هوا و آب به پایداری محیط زیست کمک می کنند. آنها با فراهم کردن مخازن کربن و کمک به تنظیم شرایط آب و هوایی محلی در کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی نقش دارند.

گردهمایی در جامعه: طراحی فضای سبز به عنوان مناطق اشتراکی عمل می کنند که در آن افراد می توانند دور هم جمع شوند و حس اجتماع و تعامل اجتماعی را تقویت کنند. این فضا ها مکان ‌هایی را برای رویدادها، گردهمایی‌ ها و فعالیت‌ های فرهنگی فراهم می‌ کنند و به زندگی اجتماعی پر جنب و جوش کمک می‌ کنند.

بهبود محیط شهری: فضاهای سبز جذابیت بصری محیط های شهری را افزایش می دهد. پارک ‌ها، باغ‌ها و راهرو های سبز با طراحی خوب به کیفیت زیبایی شهرها و محله ‌ها کمک می ‌کنند و آنها را به مکان‌ های جذاب‌ تری برای زندگی، کار و بازدید تبدیل می‌ کنند.

کاهش اثر جزیره گرمایی شهری: فضاهای سبز با ایجاد سایه و خنک کننده از طریق فرآیند تبخیر و تعرق به مقابله با اثر جزیره گرمایی شهری کمک می کند. این امر به ویژه در مناطق شهری پرجمعیت که سطوح بتنی و آسفالتی گرما را جذب و حفظ می کنند بسیار مهم است.

افزایش ارزش ملک: نزدیکی به فضاهای سبز به خوبی نگهداری شده می تواند بر ارزش ملک تأثیر مثبت بگذارد. وجود پارک ها، بام های سبز و مناطق سبز می تواند محله ها را مطلوب تر کند و ساکنان و کسب و کارها را به خود جذب کند.

مدیریت آب: فضاهای سبز با جذب و فیلتر کردن آب باران، کاهش رواناب و جلوگیری از سیل به مدیریت موثر آب کمک می کنند. آنها همچنین در تغذیه آب های زیرزمینی نقش دارند.

  • طراحی فضای سبز
  • طراحی فضای سبز